Op de mooie zomerse vrijdagavond van 28 juni, terwijl de zon nog lang niet onder wil, neem je deel aan de eerste editie van Buuten Lope. Later zul je zeggen: ik was er bij!

Hardlopen, wandelen, of een combinatie daarvan over een prachtig parcours van 9 km aan de rand van Middelburg. Dichtbij, en toch “buuten”.

De makers van dit moois voeren je over een landgoed, door de velden en weilanden, langs de koeien en over balkenbrug en trekvlot. Als dank voor al dat moois doneren we een deel van het inschrijfgeld aan Stichting Landschapsbeheer Zeeland (SLZ).

Is het een prestatietocht? Dat moet je zelf weten. De start is vanaf 18:30 uur in kleine groepjes en er wordt geen uitslag opgemaakt. Onderweg volg je de lintjes en kijk je wat om je heen en geniet je van het moois. Je eindigt ook weer waar je begon: boerderij Pitteperk aan de Breeweg. Daarna is het lekker relaxen met een hapje, drankje en een muziekje. Je aait een koe en praat even met een campinggast. Wat is Walcheren toch mooi en wat kun je er heerlijk Buuten Lope. Dan, als het eindelijk donker wordt, stap je voldaan op de fiets en terwijl je naar huis fietst denk je: “zo, dat was mooi. En dat alles voor een vriendelijk prijsje van € 9,00. Wanneer kan ik weer?”

Nou, 28 juni is nog maar de start van het Buuten Lope. Op 28 september treffen we elkaar ergens anders Buuten. Je kunt dan weer 9 km lopen of een langere afstand. Maar daarover later meer

Inschrijven kan via deze link