De organisatie van de Citytrail Middelburg had de mogelijkheid om per 1 april j.l. in te schrijven voor dit jaarlijkse wandel- en ren-evenement, waarbij het parcours dwars door winkels, kantoren, kerken, cafés etc. voert, al uitgesteld. De impact die het Coronavirus op grootschalige bijeenkomsten zou hebben, was toen nog erg onduidelijk.

Inmiddels heeft de overheid besloten, dat alle vergunningplichtige evenementen in ieder geval tot 1 september geen doorgang kunnen vinden. Hoewel de Citytrail Middelburg pas op 11 september gepland staat, is toch besloten dat er dit jaar geen trail komt.

Het uitzetten van het parcours vraagt veel tijd en de medewerking van vele ondernemers is een voorwaarde om tot een interessante loop te kunnen komen. Bedrijven hebben nu andere zaken aan hun hoofd, dan tijd vrij te maken om een bijdrage aan de Citytrail Middelburg te leveren.

Bovendien zijn er nog veel onzekerheden over het inrichten van de 1,5 meter samenleving. De vraag hoe een tocht waar meer dan 2000 deelnemers verwacht worden, georganiseerd moet worden, is nu nog niet te beantwoorden.

Het organiserend comité heeft de beslissing tot afstel met pijn in het hart genomen, maar is extra gemotiveerd om van de 6e Citytrail Middelburg in september 2021 weer een spetterend feest te maken.