MIDDELBURG – Met de derde editie van City Trail Middelburg hoopt de Stichting Sportevenementen Walcheren een record aantal deelnemers te trekken. Bij het uitzetten van het parkoers is rekening gehouden met maximaal 2250 wandelaars en hardlopers. Dat zijn er zo’n 500 meer dan vorig jaar.

City Trail Middelburg biedt de deelnemers vrijdagavond 8 september weer een verrassend parkoers van zo’n negen kilometer door de Zeeuwse hoofdstad. Vanwege de viering van Middelburg 800 wordt ook een speciale Kids Trail voor scholieren van groep 5 gehouden.

Michel Joosse van de Stichting Sportevenementen Walcheren wil niet verklappen welke verrassende gebouwen en locaties de lopers aandoen. ,,De verrassingen maken onderdeel uit van de pret, dus geef ik tevoren nog niet prijs waar we precies doorheen en langs komen.”

Hij wil wel kwijt dat de organisatie veel verwacht van de nieuwe City Trail Middelburg for Kids (CTM4Kids). Zo’n vierhonderd Middelburgse basisscholieren uit groep 5 rennen vrijdag 8 september overdag al over een hindernisparkoers bij start- en feestlocatie sportcentrum Nassaulaan. Om half zeven ’s avonds klinkt daar ook het startsein voor de ‘volwassen’ trail. Lopers, die uiterlijk om 21.45 uur terug moeten zijn in de Nassaulaan na ruim negen kilometer lopen, en vooral ook vrijwilligers om de tocht in goede banen te leiden, kunnen zich aanmelden via http://inschrijvenzeeland.nl/evenement.php?event_id=116